A népszerűségi lista szerint haladva a perec következik:)
Ezt legjobb, ha visszük magunkkal. Nem romlik meg a nyári kánikulában sem, és 300 Ft-ból kb 50 darab tenyérnyi perecet gyárthatunk. (jó, ebben az energia ára nincs benne).
A perecárus pultjától viszont garantáltan visszatart minden gyereket. Ugyanis sokkal finomabb.
A legtutibb recept:
1 kg liszt
6 dkg vaj
60 ml olaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál só
5 dkg élesztő, vagy ennek megfelelő porélesztő
5 dl víz
Mindezt a kenyérsütőben megdagasztom, és 4 db cipóra osztom. A cipókból rudakat sodrok, ezekből levágok egy-egy szeletet, és a gyerekek sodorják-alakítják pereccé.
A tetejét tojással megkenem.
220°-on sütöm 10 percig.
Akkor kiveszem, lehűtöm, megkenem sóval (1 kanál só, 1 kanál liszt, pici víz keveréke)
majd 150 °-on kicsit szárítom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ebből az adagból hány perec lesz kb?
VálaszTörlésEzt mindenképpen meg fogom csinálni! Köszönöm!
VálaszTörlésSzia Emese, írtam, hogy kb 50 db tenyérnyi perec lesz belőle.:)
VálaszTörlésOrsi, nincs mit...:)
Köszi!:)) kissé fáradtan olvastam, de én is szertném megcsinálni
VálaszTörlésTégy bele egy kanál koffeint is :)))
VálaszTörlésKöszi a tippet :)));)
VálaszTörlésa koffeint kihagytam :) de anélkül készült el a perecem.Nem tudom milyen a vásári, mert nem járunk, de ez ropogós lett. A családnak ízlik.Köszi a receptet:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy beszámoltál róla, és örülök, hogy ízlett! Ha nem szeretnétek ropogósra, akkor csak 170°-on kell sütni, és csak egyszer. Ezt kifelejtettem a leírásból. :)
VálaszTörlésKenyérsütőm az nincs,így magam dagasztom be, remélem azért sikerül :-), mert kezdődik a kirándulós évszak és tényleg kész csőd több gyerekkel bárhova is menni. :-)
VálaszTörlésPersze, kézzel is szépen meg lehet dagasztani, csakhát a kényelem nagy úr...:)
VálaszTörlésÉn is kinéztem már Nálad ezt a perecet, majd sort kerítek rá.
VálaszTörlésFinom, most próbáltam ki a gyerekekkel. Köszi :).
VálaszTörlésMég sose sikerült kelttésztás kaja (Sajnos béna a sütőm, nincs skálázva, úgyhogy fogalmam sincs hol van a 220C), de ez most egész jó lett. Köszi a sikerélményt :).
VálaszTörlésMi is kipróbáltuk és a nagyon válogatós 4 évesemnek is ízlett :))) Köszönjük a receptet, esetleg abban segíts még hogyan lehet szép perec-formát formázni,mert ez nagyon nem sikerült nekem :o Vmiért nem sikerült elég vékony kígyót formáznom és így csak duci perec-szerűm lett.
VálaszTörlésNévtelen sikerének örülök, Celesztina, teszek fel róla egy videót valamelyik nap!
VálaszTörlés