Először is bedagasztom a tésztát.
Előveszek 1 kg fogós lisztet, ebbe egy kis mélyedést készítek, bele az élesztőt, langyos tejet, és icipici cukrot.
Amikor felfutott az élesztő, megdagasztom, adok még hozzá majdnem egy dl olívaolajat, és annyi langyos vizet, hogy ruganyos tésztát kapjak.
Aztán félreteszem kelni.
Közben valamelyik gyerek átnyomja a fokhagymát, és összekeveri fél liter tejföllel, és picit megsózza.
Összevágják a zöldségeket, ami éppen akad. Persze uborka, paradicsom, paprika nagyon jól illik hozzá, de szinte bármi jöhet, legalábbis nálunk.
Én felvagdosom a pulykacombfilét (szerintünk ezzel a legfinomabb) és megfűszerezem. A hitelesség kedvéért görög fűszerkeveréket szoktam kikeverni a kis fűszerkertemből. (tárkony, kakukkfű, bazsalikom, oregano, menta)
Ezt a husit egy serpenyőben olívaolajon lesütöm, félreteszem.
Visszatérek a tésztához. Átgyúrom, kinyújtom, majd egy müzlis tálkával szép kerek formákat, lepényeket szaggatok belőle. Nem kenem meg semmivel, csak betolom a forró sütőbe. (190°-on sütöm)
Nézegetem közben, mert szinte nincs két egyforma tészta, s amikor pirulni kezd, kész van.
Eleinte nem bíztam abban, hogy majd szpen szétnyílik, és tölteni lehet, de így van.
jobbnál jobb kipróbálásra váró receptek.ez igen!
VálaszTörlésSzerintem is jobbnál jobb receptek, perecet már meg is ettük hétvégén a kiránduláskor! Nagyon ízlett nekik és nem nyafogtak, hogy az árusnál vegyünk nekik perecet! :)
VálaszTörlésGyros: egy kérdés, lehet hogy egyértelmű, de azért megkérdezem! Melyik az a fogós liszt?