2010. január 24., vasárnap

Majd csinálok ilyet otthon11-a majonéz

Eszti kérdezte, hogyan készül. :)

Én 3 tojássárgájából készítem, de ez egy igen nagy adag. :)

Tehát a robotgép tálkájába beleteszem a 3 tojássárgáját, egy evőkanál cukrot, pici sót, és elindítom a habverővel a legmagasabb fokozaton. Eközben nagyonnagyonnagyon vékony sugárban csorgatom bele az olajat. Körülbelül 2 dl olajat vesz fel ez a tojásmennyiség. Egészen ki kell fehérednie, és egynemű masszának kell lennie, akkor jó.
Amikor kész, keverek bele 2 evőkanál mustárt, egy icipici fehérbort, borsot, esetleg sózom-cukrozom, ha szükséges.
Natúr joghurttal, esetleg tejföllel elkeverve tartármártásként szoktam használni.
Sokkal olcsóbb, és sűrűbb, teltebb ízű, mint bolti társa. Egyetlen hátránya, hogy hamar romlik (szalmonella), így leginkább télen készítem. Nyáron, biztos ami biztos, inkább a boltban veszem.

1 megjegyzés:

Hányan vagyunk éppen most?