2009. március 24., kedd

Kinder paradiso

Nem szoktam bolti édességeket venni. De a nagyobb gyerekeim élvezik, hogy már ők is tudnak vásárolni, és olyasmit is kipróbálhatnak, amit még sosem ettek. Hát ilyen volt ez a kinderizé. Csak lestem, mikor egyik papír a másik után landolt az íróasztalukon.
S mivel nálam édesszájúbb nincs a családban, hát csak magamra számíthattam, hogy kitartó kutatómunkával megfejtem a "nagybani" vagy inkább "sorozatgyártás" titkát.
Első nekifutásra sikerült levadásznom a receptet! :-) Amit itt olvastok, az egy tepsire vonatkozó adag. Ahol 3 gyereknél több futkos a lakásban, ajánlom a dupla alapanyag beszerzését.
Hozzávalók:
Tészta
5 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő,
15 dkg cukor,
reszelt citromhéj
1 csipet só,
10 dkg vaj,
1/2 csomag sütőpor.
A tojások sárgájával habosra keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 150 °-os sütőben 30 percig sütöm. (Légkeveréses sütőben. 150 °, hagymányos sütőben ennél forróbb, kb 170°)
Krém:
2 dl tej,
2,5 dl tejszín,
6 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 csipet só,
3 dkg liszt,
reszelt citromhéj,
2 ek. rum,
3 lapzselatin
2 dl tejből, a cukorból és a lisztből krémet főzök, és hagyom kihűlni. Hozzáadom a rumot, citromhéjat.
A lapzselatint a leírás szerint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom és a krémbe keverem. Végül felverem a tejszínt, és ezt is beledolgozom a krémbe.
A kihűlt piskótát ketté vágom és az alsó lapot megkenem a krémmel. Ezt beteszem a hűtőszekrénybe kb. 1 órára. Amikor már kemény a krém, ráteszem a piskóta tetejét, megszórom porcukrral, és felszeletelem.
Aztán jöjjön, aminek jönnie kell...mind el szokott fogyni 10 perc alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hányan vagyunk éppen most?