Évek óta nem vásrolok csokitojást. Helyette különféle golyók közül válogathattak a locsolóink.
Pisztáciás golyók
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
rumos meggybefőtt
30 kdg darált keksz, vagy babapiskóta, vagy süti széle
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 ek. kakaó
15 dkg darált pisztácia
A kekszet (én a sütik szélét mindig elteszem, és azt használom-finomabb ám!) egy nagy tálba teszem, és mindent bele: csokit olvasztva, diót a cukorral darálva, kakaót belekanalazva. A meggybefőtt levével formázhatóvá teszem. Kis golyókat gyúrtunk, közepébe meggyszemet tettünk. Meghempergettük a darált pisztáciában, hűtőben szikkasztottuk. Utána olvasztott csokoládéban megfürdettük, sütőpapíron hűtöttük, és csüccs a mignonpapírba.
Rumosdiós golyók
Hozzávalók
15 dkg mazsola
15 dkg dió
10 dkg porcukor
10 dkg kekszmorzsa
A mazsolát rumban áztatjuk, a diót ledaráljuk. Mindent összegyúrunk a kekszmorzsával, és kis golyóbisokat formálunk belőlük. A hűtőben dermesztjük, majd csokifürdő következik.
Picit hűl, és már csomagolható.
A golyókat csattos üvegekbe pakoltuk.
Zseniális az ötlet, elteszem jövőre.
VálaszTörlésMi is inkább kókuszgolyót gyúrtunk, illetve Hanna lányom ötlete nyomán tojás alakúra formáltuk mindet és ezzel vártuk a locsolókat. Meg persze répatortával.
Ágnes